Ljetna praksa 2017: 1. grupa
Business | Denis Sušac

Ljetna praksa 2017: 1. grupa

Thursday, Sep 7, 2017 • 2 min read
Pročitajte o iskustvima i projektu prve grupe ljetne prakse 2017. u našoj tvrtki.

Stručnu praksu često ističemo kao idealnu pripremu za buduću poslovnu karijeru za sve učenike i studente. To je najbolji način da se predstave poslodavcu i steknu iskustva i znanja koja će poslodavac znati cijeniti, a tvrtka ima priliku pronaći potencijalne buduće zaposlenike. Čak i ako u budućnosti i ne započnemo poslovnu suradnju, prilika je to za upoznavanje i dobru zabavu na zanimljivim projektima.

Među brojnim prijavama na naš poziv za ljetnu praksu, za prvu grupu studenata na temu razvoj web aplikacija odabrali smo njih sedam. Projekt koji su osmislili sami, a odradili uz pomoć naših mentora, je geoevent web aplikacija koja korisnicima omogućuje pretraživanje događaja u odnosu na trenutnu ili biranu lokaciju. Osim toga, napredne opcije korisniku omogućuju pretraživanje po dodatnim kriterijima, kao što su datum održavanja događaja, cijena ulaska, ocjena lokacije - ili pak provjera ima li još ulaznica za pojedini događaj.

Budući da bi za realiziranje svih ideja koje su naši studenti imali trebalo ipak više od 5 tjedana koliko je praksa trajala, aplikacija trenutno ima osnovnu funkcionalnost, a možete ju isprobati ovdje.

Možemo reći da smo vrlo zadovoljni ovom ekipom, odnosom prema poslu i brzinom usvajanja novih znanja. A što kažu oni?

Po završetku fakulteta, svi studenti imaju podjednako znanje, a da bismo se istaknuli potrebno je što prije početi samostalno učiti. Ljetna praksa je idealna za to. Svatko od nas sedam je imao svoje razloge za prijavu, ali svi smo imali jednu zajedničku stvar – motiviranost. Uglavnom smo radili samostalno, puno puta pokušavali, griješili i ispravljali. Mentori su bili tu da nam ukažu na potencijalne greške, objasne kako se nešto ispravlja i zašto. Osim što smo naučili osnovne stvari o web developmentu, naučili smo se samostalno razvijati, ali i razvijati kao dio tima. Nitko nije rekao da će nam biti lako, pa to nismo ni očekivali, a u trenucima kada je bilo teško, imali smo jedni druge da se potičemo. Tjedni interni team building je tome puno pomogao. Najdraži mi je bio onaj konačni, s diplomom u ruci, kada smo se prisjetili koliko smo bili preplašeni na početku i nismo znali koliko potencijala imamo. Ova praksa mi je jedno od boljih iskustava te bih ju preporučila svakome. Nije bitno koliko osoba trenutno zna, nego koliko je spremna naučiti.

  • Ivana Pristavnik

Mono ljetna praksa

Svakako preporučam budućim polaznicima prakse da prouče barem osnove tehnologija koje će se koristiti kako bi si uštedili na vremenu.

  • Domagoj Suhić

Mono ljetna praksa

Praksa u Monu je bilo super iskustvo za sve koji žele postati developeri. Upoznali smo se s raznim tehnologijama koje se koriste u stvarnoj produkciji web aplikacija, mentori su nam uvijek bili spremni pomoći i objasniti sve što nas je mučilo. Također smo se upoznali s arhitekturom stvarne aplikacije i organizacijom tijekom produkcije. Praksa je bila zahtijevna, no trud se na kraju isplatio - uspjeli smo napraviti aplikaciju koju možete isprobati, stekli nove prijatelje i upoznali se s izvrsnom software tvrtkom otvorenom za suradnju i pomoć.

  • Ivan Bačić

Nekoliko je polaznika ove grupe već počelo ozbiljniju suradnju s nama - ukoliko i vas zanima software development, dizajn i srodna područja, javite name se.