Ljetna praksa 2017
Business | Denis Sušac

Ljetna praksa 2017

Thursday, May 18, 2017 • 1 min read
Prošle je godine praksu u Monu prošlo preko 20 studenata osječkog i zagrebačkog sveučilišta. Ove smo godine, osim broja studenata, odlučili povećati i broj sadržaja. Saznajte koji vas izazovi očekuju ovo ljeto.

Mono već godinama organizira studentske prakse, sudjeluje u mentoriranju završnih radova, te organizira radionice i slične obrazovne aktivnosti. Ove smo godine prakse odlučili podići na novi nivo, te polaznicima omogućiti još više izazova i mogućnosti za učenje naprednih tehnologija.

Ovo su programi koje planiramo za ovu sezonu ljetnih praksi.

Razvoj web aplikacija

Program praksi u našoj tvrtki je do sada bio fokusiran na stjecanje temeljnih znanja u razvoju web aplikacija na ASP.NET MVC platformi. Ovo obuhvaća osnovne koncepte MVC modela, rad u C#-u, dizajn i modeliranje baza podataka, korištenje ORM alata, osnove “dependency injection” i “unit testing” tehnika, te rad s javascriptom i pripadajućim aplikativnim okvirima. Osim kodiranja, radi se na usvajanju osnova alata za verzioniranje koda, te agilnih metodologija za razvoj softvera, kao i upoznavanju životnog ciklusa softverskog proizvoda. Polaznike motiviramo da razvijaju aplikaciju po vlastitom izboru.

Ovaj ćemo program nastaviti provoditi i ove godine, jer omogućava relativno jednostavnu pripremu polaznika za početak karijere u softverskoj industriji.

Razvoj web aplikacija

Novost su dva potpuno nova programa, prikladna za studente koji već imaju iskustva u razvoju softvera, te sklonosti naprednijim tehnologijama - obradi slike, strojnom učenju, IoT tehnologijama, itd.

Dronovi i obrada slike

Ovaj program za cilj ima polaznike naučiti osnovama rukovanja bespilotnim letjelicama, te prikupljanju i obradi podataka koji one prikupe. Fokus će biti na primjeni dronova u poljoprivredi, s ciljem razvoja web servisa za obradu, korekciju, spajanje i georeferenciranje fotografija prikupljenih na ovaj način.

3DR Solo

Roboti i web servisi

Cilj ovog programa je integracija Lynxmotion robotske platforme bazirane na Arduinu s našom SaaS platformom Baasic. Gotov bi sustav trebao biti spreman za samostalnu navigaciju u prostoru, te slanje i primanje podataka s Web platforme.

Bonus: Pixy (CMUcam5) kamera, brzi senzor za prepoznavanje i praćenje predmeta u prostoru.

Robotika

Ove ćemo programe započeti po formiranju timova početkom srpnja, no datum nije fiksan i podložan je dogovoru. Prijaviti se možete slanjem poruke s naše kontakt stranice.

Nije tajna da kroz program praksi želimo upoznati što više talentiranih studenata, u nadi da će neki od njih nastaviti suradnju s nama, ili pokrenuti vlastite tvrtke i nastaviti trend rasta osječkog IT sektora. Broj mjesta je ograničen, požurite s prijavama!