Tridesetak okupljenih u Coworking prostoru u poduzetničkom inkubatoru BIOS pozorno su odslušali predavanje o CSS preprocesorima i postprocesorima.

Predavanje je održano u sklopu CodeCAMP-a — projekta udruge Osijek Software City. Da podsjetim one koji možda nemaju informaciju a zanima ih razvoj softvera — CodeCAMP je projekt s ciljem osnaživanja zajednice koja aktivno radi u području razvoja softvera.

O predavanju

U teoretskom djelu predavanja predstavljeni su CSS preprocesori — Sass, Less i Stylus. Zbog svoje popularnosti, naprednih funkcionalnosti i velikog community-a najzanimljiviji preprocesori za usporedbu bili su o Less i Sass preprocesori. Uspoređene su funkcionalnosti poput varijabli, mapa, nested rules-a, media query bubbling-a i nesting-a, & selektora, parametralnih i neparametralnih mixina i funkcija.

Predstavljeni su koncepti i načini korištenja CSS postprocesora poput Autoprefixer-a, Pleeease-a, ACSS-a i Myth-a.

Praktični dio bio je demonstriranje preprocesora i postprocesora sa primjerima istih te prikaz projekta u stvarnom svijetu.

Zahvalio bih se svim sudionicima predavanja te ih ovim putem pozvao da prate program CodeCAMP-a i sudjeluju u nadolazećim predavanjima.

Više članaka