Novi projekt udruge Osijek Software City CodeCAMP serija je stručnih predavanja i radionica iz područja razvoja i dizajna aplikacija.

Predavanja su namjenjena iskusnim developerima i dizajnerima, a tehnologije su razne — od CSS-a, Linux-a, web dizajna i tipografije do PHP-a, optimizacije frontenda, dependency injection-a i Node.js-a.

CodeCAMP

Cilj je stvoriti jaku tehničku zajednicu u gradu koja je vođena težnjom k izvrsnošću. Takvim stvaranjem bismo posredno doveli do usavršavanja i proširivanja osječke radne snage pružajući izvrsnim pojedincima treninge te mjesta za upoznavanje ljudi sličnog interesa.

Pozivamo sve zainteresirane developere i dizajnere da prate razvoj CodeCAMP-a i sudjeluju u predavanjima na koje se možete prijaviti ovdje.

CSS predprocesori i postprocesori

Predavanje o CSS predprocesorima i postprocesorima održati ću 21. sječnja u 16:30 u prostoru Coworking-a u BIOS-u. Nakon predavanja predviđena je rasprava otvorenog formata o navedenim alatima, kao i njihovoj primjeni na komercijalnim projektima.

Predavanje će sagledati i komparirati napredne funkcije CSS predprocesora poput Lessa i Sassa (LibSassa) te predstaviti CSS postprocesore poput Autoprefixera, Myth.io-a i Pleeeasea. Uz primjere iz stvarnog svijeta bit će prezentirane prednosti i mane CSS preprocesiranja te postprocesiranje.

Vidimo se u Coworkingu!

Više članaka