FER-ov odlikaš, Mathos-ovci i FERIT-ovac novi su Mono stipendisti
Business | Jasenka Pejaković

FER-ov odlikaš, Mathos-ovci i FERIT-ovac novi su Mono stipendisti

Thursday, Dec 30, 2021 • 3 min read
Rezultati natječaja za Mono studentske stipendije u akademskoj godini 2021./2022.

Odabrano je četvero najboljih među brojnim prijavama na Mono natječaj za studentske stipendije u ak. god. 2021./2022. Naši novi stipendisti su: FER-ov Toni Ivanković, Mathos-ovci Mario Sabo i Roko Erceg te FERIT-ovac Matej Šarčević.

O tome su presudili kriteriji poput visoke motivacije za napretkom i učenjem, razine stručnih znanja i vještina u području razvoja softvera, dobrih ocjena i zalaganja kroz natjecanja i edukacije. Zajedničko im je još da svi žele biti dio Mono tima!

Znanje i dobra atmsofera

Osječanin Toni odlikaš je 3. godine preddiplomskog studija Računarstva na FER-u Sveučilišta u Zagrebu. Već na prvoj godini svrstao se u 1% najboljih studenata! I to zahvaljujući prosjeku ocjena 5.0 zbog čega je nagrađen FER-ovim priznanjem “Josip Lončar” za izvrstan uspjeh. Za Mono je čuo u srednjoj školi, osječkoj III. gimnaziji, kada je pohađao ljetnu školu programiranja i naučio osnove web developmenta.

“Svidjela mi se količina naučenog i radna atmosfera. Zato sam nastavio pratiti vijesti o Monu. Kada sam saznao da je nagrađen tada za najbolju malu tvrtku te da se bavi razvojem softvera za farmaceutsku i medicinsku primjenu, područjima koja me uz računala oduvijek zanimaju, posebno fizika i kemija u sklopu kojih sam sudjelovao na brojnim državnim natjecanjima - shvatio sam da bi Mono mogao biti odličan izbor za moj profesionalni razvoj nakon fakulteta i za vrijeme studiranja”, istaknuo je Toni.

Novi Mono stipendisti Na potpisivanju stipendijskog ugovora: Toni Ivanković, Mario Sabo, Roko Erceg i Matej Šarčević

Praksa kao motivacija

Mario je angažirani student završne godine diplomskog studija Matematike i računarstva osječkog Odjela za matematiku (Mathos). Trenutačno radi na nekoliko web projekta za matično visoko učilište. Tijekom studiranja radio je i kao demonstrator te održavao vježbe iz kolegija Web programiranje. U Monu je ljetos odradio stručnu praksu.

“Kroz praksu sam se upoznao s načinom rada i tehnologijama koje Mono koristi. Kako mi se sve to svidjelo i kroz mentoriranje sam mnogo naučio, odlučio sam se prijaviti i za stipendiju. Stipendija mi je potvrda da sam dobar u onome što radim i da bih u tom smjeru trebao nastaviti. Gledam na to i kao na priliku za još mnogo učenja kroz mentoriranje. Uskoro završavam zadnju godinu studija i veselim se što ću nakon toga početi raditi na stvarnim projektima i primijeniti sve što sam do sada naučio”, kaže Mario.

Postignuća i tehnologije

Roko je također Mathos-vac i trenutačno je na 1. godini diplomskog studija Matematike i računarstva. I on je naš nedavni praktikant kojemu je praksa bila “izazovno i zanimljivo iskustvo” i potaknulo ga je na prijavu za stipendiju.

“Tijekom stručne prakse u Monu, prvi puta sam se susreo s konkretnim projektom koji nije bio vezan uz školu ili fakultet. Svidjelo mi se čitavo iskustvo, rad u timu, tehnologije… Uzimajući u obzir vlastito iskustvo u radu s tvrtkom Monom i njezina brojna postignućima, bilo bi mi iznimno drago postati dio tima”, naveo je Roko u prijavi. Iako mu je hobi padobranstvo i slobodne sunčane dane provodi na sportskom aerodromu i u Aeroklubu Osijek, njegov vrlo dobar prosjek ocjena tijekom studiranja potvrđuje da padobranac nije na faksu.

Priprema za posao

Posljednji od nove četvorke u koju se uzdamo, Matej, student je 2. godine diplomskog studija Računarstva na FERIT-u u Osijeku. Završio je tehničku školu, smjer tehničar za računalstvo u Slavonskom Brodu. Tijekom studiranja na FERIT-u usavršava znanja kroz različite tečajeve programiranja te uz studij i svakodnevno programira.

“Očekujem da ću kroz stipendijski program iskoristiti i nadograditi postojeće znanje kroz rad na praktičnom projektu, što smatram i odličnom pripremom za rad na većim i ozbiljnijim projektima nakon završetka studija. Mono stipendiju izabrao sam jer me zanimaju tehnologije koje se koriste unutar tvrtke i zato što je stipendijski program dobro osmišljen te nije problem uskladiti ga s fakultetskim obvezama. Uz to, brojne nagrade i priznanja tvrtke potvrdila su moju odluku”, poručio je Matej.

Dobro nam došli!

U okviru Mono stipendije uz stimulativna financijska primanja svakoga mjeseca kroz čitavu godinu, stipendisti pohađaju stručnu praksu i edukacijski program, a nudi im se i komentoriranje završnog i diplomskog rada te posao odmah nakon faksa.

Želiš na praksu u Mono? Prijavi se!