Svaki početak je težak - no kako bismo vam olakšali početak rada u svijetu profesionalnog software developmenta, nudimo kratak pregled tehnologija i alata s kojima radimo u Monu, kao i materijala za učenje koji su nam se u praksi pokazali uspješnima.

Nekoliko smo puta navodili da za početak suradnje ne tražimo veliko iskustvo u radu s “našim” tehnologijama, no kod prijave za posao ili praksu je preporučljivo znati barem osnove. Evo što preporučamo kao materijale za uvod.

Back-end development

Back-end developeri razvijaju poslovnu logiku i pripadajuće podatkovne modele. U svakodnevnom radu u Monu primarno koristimo programski jezik C# i ASP.NET MVC framework na strani servera, kao i PostgreSQL ili SQL Server RDBMS-ove za pohranu podataka, uz nekoliko različitih noSQL sustava koje koristimo po potrebi.

Znanja koja bi kandidati trebali usvojiti obuhvaćaju:

Naravno, ne očekujemo da kod prijave na praksu ili oglas za posao imate bogato iskustvo s navedenim alatima i tehnologijama, no preporučljivo je upoznati se barem s osnovama.

Front-end development

Front-end developeri primarno koriste HTML, CSS i JavaScript za razvoj interaktivnih korisničkih sučelja web i mobilnih aplikacija. Neka od znanja koja trebaju usvojiti su jednaka onima koje imaju back-end developeri. Također, napominjemo da naši back-end developeri vrlo često dobro poznaju JavaScript i pripadajuće alate i frameworke.

Što trebaju znati frontend developeri?

Ostali?

Napominjemo da, osim navedenih, Mono zapošljava i digitalne/UX dizajnere i testere. Popis materijala za učenje za ove profile planiramo objaviti drugom prilikom.

Trebate pomoć?

Učenje programiranje zahtjeva puno praktičnog rada. Rado ćemo pomoći ako zapnete kod učenja, a stalno primamo prijave za praksu i posao. Javite nam se!

Više članaka